21 prosince 2020

Tip na čtení

Když se blížil jarní 21. březen 1844, rozčilení neznalo mezí. Už několik let předtím lidé, kteří si dali jméno adventisté, aniž vystoupili ze svých denominací, neposílali děti do školy, neboť prý nestojí to za to, čas zajisté jest ukrácený, své statky rozdali, aby nebyli ničím obtíženi, čekali slavný den příští Jeho. Ale den 21. března nepřišel. Zklamání bylo hrozné. Mnohým se otevřely oči, že jsou svedeni, jiní dohnáni byli do nevěry.



Ještě jednou vzal Miller a jeho přívrženci prorocké knihy a bádali… … Ne z jara ale 10. Tirši t. j. 22. října 1844 přijde Pán. V ten den svatyně bude očištěna. … …Ani tentokrát nebylo sklizně, jen dychtivé očekávání. Mnozí pořídili si bílá roucha a vyšli 22. října na hory, aby tam vzdáleni od ruchu očekávali příští Páně. Jejich zklamání bylo tím větší. Nebyla jim uspořena znovu zklamání. Očekávaná doba přešla a jejich Spasitel se nezjevil. … …zklamání, jež se dostavilo mělo dalekosáhlé následky. Dříve majetné rodiny byly nyní ožebračeny. Mnozí museli být uklizeni a pod stráž postaveni, aby jejich rodiny se na nich nemstily. 

3 komentáře:

  1. Alois Adlof jako mnoho jiných vědí co je falešný peníz u jiných, ale svoje cinknuté peníze nepoznají. A mohl začít u trojjedinosti. To je opravdu falešná mince, jak vyšitá.

    OdpovědětVymazat
  2. Kurte ty jsi stejný jako když Babiš odpověděl , já kradu, no a co Kalousek krade víc?

    Hlásíš se k Adventistům, někdo ti ukáže, co totálně zvorali a kolika mnoha lidem tím ublížili a ty zavřeš oči zacpeš si uši a začneš se snažit vytahovat špínu na autora knihy a církve kam chodí abys na něj vytáhl špínu a tím odvedl pozornost.

    A zrovna trojjedinnost - Z celého křesŤanstva je většina trojiční, nejsou jen ariáni, mormoni, svědkové jehovovi a pár dalších.

    A adventisté, kteří také začínali jako netrojiční jsou již přes 100 let také hlásící se k trojici.
    Takže to asi není úplně jen ,,falešný peníz u jiných". Jestli ti to vadí.

    Pokora hadr, ochota přiznat chybu a omluvit se ještě větší utopie.
    I kdyby zbytek věrouky kterou prezentuješ na svém FB profilu byl pravdivý, tak jako slušný člověk bych nechtěl mít za vzor někoho, kdo neumí přijmout kritiku a odvádí pozornost jinam.

    OdpovědětVymazat
  3. Tvoje kritika T.P. je sice zajímavá, ale nevíš také, co by si všechno nakydal. Otázkou není kvalita církve, ale vztahu k Bohu, Synu Božímu a svým bližním. A pokora chybí spíše tobě než mně. Stejně jako všechny církve mají své učení, které se víceméně odchyluje od Písma a přesto v nich mohou žít následovníci Ježíše Krista, kteří to myslí upřímně. Když tvoje evangelium je boj proti adventistům, tak si posluš. Svatější tím nebudeš a svět se kvůli tomu nezmění.

    OdpovědětVymazat